Това съобщи днес шведското ротационно председателство на Съвета на ЕС, цитирано

...
Това съобщи днес шведското ротационно председателство на Съвета на ЕС, цитирано
Коментари Харесай

Идват Евроизбори. Вижте кога! frognews.bg

Това заяви днес шведското ротационно председателство на Съвета на Европейски Съюз, представено от Франс прес.

 

Политическото съглашение би трябвало да бъде публично одобрено в понеделник, 22 май, от Съвета на министрите на Европейски Съюз, съобщи Българска телеграфна агенция.

 

След възобновяване на състава на Европейския парламент, което се реализира на всеки пет години посредством всеобщи избори, ще бъдат определени и нови ръководители на главните институции на Европейски Съюз (Парламента, Комисията и Съвета), напомня Агенция Франс Прес.

 

до изборите за Европейски парламент през 2024 г, заяви през днешния ден „ Политико “.

 

на последните европейски избори през 2019 година комисарите Андрус Ансип от Естония и Корина Крецу от Румъния бяха определени за евродепутати.

 

Тогава Комисията предложи постовете им да останат краткотрайно вакантни, а страните членки се съгласиха. Тази обстановка обаче продължи единствено няколко седмици.

 

Същевременно в Брюксел не престават слуховете, че правоприемник на Мария Габриел може да бъде Ева Майдел, добавя " Политико ".

 

Тя има добра известност измежду европейските кръгове. Освен това е и жена, а Урсула фон дер Лайен трансформира равноправието сред половете в крайъгълен камък на ръководството си.ю, съобщи БНР.

 

Самата Майдел уточни във Facebook пост, че диалогът по въпроса тя да е идващият български еврокомисар " е несвоевременен, в огромна степен несъответстващ и не желая да се наемам с него ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР